Saya dah penat makan daging manusia.-manusia kanibal menyerah diri

Posted by

Kanibalisme dikenali sebagai perbuatan yang dahsyat. Biasanya perkara-perkara ini hanya ada di banyangan, malah filem sahaja. Tetapi bagaimana jika cerita ini benar-benar wujud?

1. Menggigit tangan anaknya sendiri.

 

popularne.pl

 

Rumah bersalin di China terkejut oleh seorang ibu yang ‘lapar untuk anaknya sendiri’. Pada masa itu, Li Zheng Hua (24) melahirkan budak lelaki yang sihat. Selepas Zheng Hua sedar, bayi itu diperkenalkan kepadanya. Walau bagaimanapun, sejurus selepas ditinggalkan, jururawat yang kembali ke biliknya melihat Zheng Hua menggigit salah satu pergelangan tangannya sendiri. Kakitangan hospital segera memisahkan Zheng Hua dari bayi yang menangis kerana kesakitan. Bayi lelaki itu cedera pada pergelangan tangan. Selepas dipisahkan ia mendapati bahawa Zheng Hua mengalami kerosakan mental sejak ibunya telah diusir dari rumah kerana hamil daripada perkahwinan. Zheng Hua selagi ia mengandungi kehidupan sebagai tempat tinggal.

 

2. Mengaku makan seorang gadis.

buzzooks.com

 

Hamilton Howard terkenal sebagai pembunuh berdarah sejuk. Tidak pada orang dewasa, tetapi mangsa adalah anak-anak. Salah satu pembunuhan yang ‘menaikkan’ namanya adalah ketika dia mendakwa makan anak-anak tetangga. Howard kemudian berjumpa dengan keluarga Budd apabila berpindah sebagai jiran. Ketika bertemu seorang gadis berusia 11 tahun bernama Grace Budd, dia segera ‘jatuh cinta’ dan ingin memakannya. Selepas berjaya membunuh dan makan Grace, Howard menghantar surat kepada ibu bapa Grace dan mengakui perbuatannya. “Anda sangat yakin dengan saya, saya telah membuat keputusan untuk makan anak perempuan anda sejak saya bertemu, dan apabila saya mempunyai peluang saya membawanya ke sebuah bangunan yang kosong dan mencekiknya hingga mati, maka saya makan tubuhnya. Ia mengambil masa sembilan hari bagi saya untuk makan semua bahagian badan anak perempuan, “tulis Howard dalam surat itu.

 

3. Makan rakan sekerja dengan sendirinya.

sleepatnights.tumblr.com

Seorang pelajar pertukaran dari Jepun, Issei Sagawa bertemu seorang gadis dari Jerman bernama Renee Hartevelt di Paris pada tahun 1981. Pada masa itu kedua-dua bertemu sebagai pelajar dan kawan baik. Bagaimanapun, Sagawa mempunyai niat berbeza. Sagawa menjemput Renee ke biliknya untuk pesta kecil, tetapi apabila dia bertemu lelaki itu menembak kawannya. Selepas kematiannya, tubuh Renee juga diperkosa oleh Sagawa sebelum dipotong untuk dimakan. Sagawa, kepada pegawai polis Paris mengakui bahawa ia mengambil masa dua hari untuk ‘membelanjakan’ Renee. Sagawa juga menambah keinginan itu muncul selepas melihat keindahan Renee. Dia menganggap ‘tenaga kecantikan’ Renee untuk berpindah kepadanya. Setelah ditangkap, dia diekstradisi semula ke Jepun. Walau bagaimanapun, sekarang, Sagawa masih hidup dan bebas di Jepun. Sagawa kini menjadi penulis, pengkritik restoran dan pembicara makanan.

 

4. Bunuh dan masak mangsa dengan bantuan ibu.

ranker.com

Alexander Spesivtsev membunuh 80 orang dan kebanyakannya dimakan. Polis Rusia menyedari pembunuhan itu selepas saluran paip rumahnya terputus. Ternyata paip itu hancur kerana sisa-sisa cacat sebelumnya. Alexander telah ditangkap dan jenayahnya diturunkan. Malah, salah seorang mangsa masih hidup dan mempunyai beberapa bahagian badannya hilang apabila ditemui oleh polis. Kemudian, menghairankan, ibunya Alexander juga terlibat dalam pembunuhan itu. Ia adalah ibu yang menjemput wanita ke rumah mereka. Kemudian, Alexander akan merogol dan membunuh wanita itu untuk dimakan. Ia adalah ibunya yang memasak daging manusia.

5. Sasarannya hanya dua, kaya ‘nakal’ dan pelacur.

Seorang lelaki Korea Selatan, Yoo Young-chul mempunyai falsafah yang mudah; “Wanita tidak boleh menjadi pelacur dan orang kaya tidak boleh menyokong mereka dengan menyewa mereka.” Yoo menggunakan falsafahnya sebagai motivasi untuk ‘menyelamatkan wanita’. Yoo membunuh dan membunuh mangsa dalam lingkungan 2003 hingga 2004, 21 orang telah menjadi mangsa. Tiga daripadanya terbakar dan selebihnya dipotong dan dimakan secara langsung, tanpa memasak. Yoo membunuh dengan tukul yang kemudiannya ditangkap selepas siasatan polis. Yoo akan menyewa pelacur dan membawanya ke apartmennya. Dari situ dia mula membunuh dan memakan wanita. Sementara orang kaya akan dicegat apabila mabuk dan terbunuh. Dua mayat dibakar adalah dua lelaki yang dipukul. Selebihnya dia makan orang itu sedikit selepas ia dibuang ke sungai, tebing ke tempat-tempat yang sukar dicari.

 

6. Memberi kesan kepada mangsa untuk membunuh diri dan makan.

Matej Curko seorang lelaki Slovakia menewaskan 30 wanita dan semua dimakan. Cara Matej tidak tradisional, kerana ia menggunakan ruang siber. Hebatnya, dia berjaya ‘menggoda’ 30 mangsa untuk berjumpa dengannya. Apabila bertemu Matej juga dapat memberikan pemikiran tentang kehidupan kepada korban yang membuat mereka bunuh diri. Bagaimanapun, jika mangsanya tidak terjejas, dia akan membunuh mangsa dengan menembak kepalanya. Malah ada satu mangsa yang telah menjadi pengikut biasa dan juga makan 29 lagi mangsa, sebelum dia dimakan Matej. Polis menahan Matej setelah menerima laporan kerugian yang sama dari keluarga mangsa. Walau bagaimanapun, di mahkamah, isteri mempunyai masa untuk membela dan menafikan bukti pembunuhan yang telah berlaku di sana.

7. Mutilasikan mangsa dan makan dengan rakan-rakan.

Nikolai Dzhumagaliev dari Kazakhstan mahu menghapuskan wanita yang tidak mempunyai tempat tinggal dari dunia. Misinya dilakukan dengan membunuh tujuh wanita selama satu tahun. Selepas dibunuh, Nikolai akan memelihara daging mangsa. Malah, Nikolai mempunyai peti sejuk khas untuk menjaga daging daripada mengurai. Kemudian, bukan hanya mengorbankan dirinya, Nikolai juga memasak mangsa dan membentangkannya untuk menjemput rakan-rakan di rumah. Nikolai dengan bangga mengatakan bahawa dia sedang memburu dan ingin berkongsi kebahagiaan dengan kawan-kawannya. Rakan-rakannya dimakan dengan hidangan daging yang dimasak Nikolai tanpa meninggalkan rasa yang aneh. Walau bagaimanapun, Nikolai ditangkap selepas salah seorang rakannya yang mabuk membuka peti sejuk di mana mayat disimpan dan melihat kepala wanita dan beberapa lengan manusia. Kawannya muntah dan salah seorang daripadanya berlari untuk melaporkan kejadian itu kepada polis.

Selamat tidur, bermimpi gembira, berhati-hati dengan orang yang tidak dikenali.

 

Terbaru…

SEORANG lelaki dari Afrika Selatan yang disyaki memakan daging manusia akhirnya ‘mengaku kalah’ apabila menyerah diri kepada pihak polis, baru-baru ini.

Suspek yang bekerja sebagai pengamal perubatan tradisional itu dilapor menyerah diri dengan datang sendiri ke balai polis berhampiran kediamannya sambil membuat pengakuan, “Saya dah penat makan daging manusia.”

Pihak polis mengesahkan perkara tersebut dan sebaik mendengar pengakuan lelaki itu, mereka terus membuat pemeriksaan di rumahnya sebelum menemui beberapa keratan bahagian badan manusia.

RUMAH SUSPEK.

Dalam penyiasatan, pihak polis mendapati suspek merogol dan kemudiannya membunuh kesemua mangsa perempuannya sebelum makan daging mereka.

Suspek turut mendedahkan kegiatannya itu turut didalangi bersama dua rakannya. Kesemua tiga suspek telah pun disabitkan dakwaan di atas jenayah yang dilakukan mereka dan perbicaraan mengenai kes ini akan berlangsung dalam masa terdekat.

Buat masa ini, pihak polis masih lagi menyiasat senarai wanita yang telah menjadi mangsa korban ketiga-tiga kanibal tersebut.

Loading...